קופירייטינג לעסק הקטן – שיחה עם ימימה ביסמוט

ערכתי שיחה עם ימימה ביסמוט קופירייטרית ומחוללת רעיונות בעלת האתר המילה האחרונה המספק שירותי כתיבה שיווקית וקופירייטינג .

השיחה בנושא:  "קופירייטינג לעסק הקטן" כתיבה שיווקית וקופירייטינג לעסק הקטן

להלן סיכום השיחה:

1.      אני נתקל בהרבה בעלי עסקים שיש להם פחד מכתיבה, האם כל אחד יכול לכתוב?

תשובה: פחד מכתיבה זו תופעה מוכרת, שהדרך להתגבר עליה, כמו הרבה פחדים, היא פשוט – לכתוב. והרבה. לשאלתך, לא כל אחד מסוגל להיות קופירייטר, אבל כל אחד יכל לשכלל את מיומנות הכתיבה שלו ולשדרג אותה, כך שיוכל לנצל אותה לטובת עסקיו."

2.    אני מנסה לכתוב ואין לי רעיון על מה לכתוב, איך מוצאים רעיון לכתיבה?

 

תשובה: תלוי מה אתה רוצה. בד"כ בכתיבה שיווקית, הרעיון הוא לקדם את העסק או השרות שלנו. לכן, נתמקד בו ובעולם התוכן שלו. נוכל לתקוף את המוצר שלנו מהבטים שונים ומגוונים וכך, גם למצוא רעיונות וגם להעשיר מאד את התכנים שלנו. מייד אתן דוגמאות.

למשל: אם לדוגמא יש לנו עסק שמוכר מוצרי קוסמטיקה לפנים. הרעיון הראשון שנוכל לקחת ולכתוב אודותיו יהיה מדריך מסוג how to כלומר, "איך להחליק את הפנים ב-20 שניות ביום?"

הרעיון השני יתקוף את הקרמים מכיוון הסטורי. כלומר, נערוך סקירה מאדם וחוה (חוה במקרה הזה. אדם היה מדי גברי), נפרטיטי, קליאופטרה ועוד נשים מרשימות ויפהפיות משחר ההסטוריה ועד מרילין מונרו, הנסיכה דיאנה ועוד, ונספר על האמצעים הקדמונים שעמדו לרשותן, על מנת לטפח את עורן.

נוכל לכתוב כך  מאמר שלם וכמובן להפנות בסופו את הקוראים לקרמים המדהימים שלנו. דרך נוספת לרעיון, היא לתעד לקוחות מרוצות, אם בוידיאו או במכתבי תודה, כשהללו מספרות לנו איך המוצר שלנו הצעיר אותן. וכן הלאה וכן הלאה.

3.      אחרי שיש לי רעיון לכתיבה, האם יש שלבים שמומלץ לבצע לפני הכתיבה?

תשובה: ברור. יש את מה שנקרא "שלב ההתנעה" או "חימום מנועים". בדיוק כמו שלפני התעמלות (מה זה?), אנחנו עורכים מתיחות ומחממים את השרירים, כך נחמם גם את שרירי המוח העצל שלנו.

נעשה זאת כך:

נפנה לנו 10 דקות של שקט, הס, דממה. נקח עט ונייר, נרשום על הדף למעלה את הנושא הכללי, למשל: "המוצר הקוסמטי שלי". ואז נתחיל לכתוב ברצף, בלי להרים את העט מהנייר, בלי לבדוק מה כתבנו. בלי ביקורת ושיפוטיות. ככל שנתקדם בכתיבה, נחוש את ההתחממות. הן פיזית והן שכלית.

לאחר שהתחממנו, עלינו לבנות סכמה, תבנית, תכנית מתאר אדריכלית למאמר, פוסט, מודעה שאנו רוצים לכתוב. תמיד תהיה לנו כותרת ראשית, כותרת משנה ואז פסקאות עם כותרות וכמובן, כל האלמנטים שעל התוכן שלי לכלול. בסוף תהיה פסקת סיום וכמובן קריאה לפעולה. זה על קצה-קצה המזלג.

4.      כתבתי מאמר ואין לי רעיון לכתיבת כותרת טובה, איך כותבים כותרת למאמר, כזאת שתמשוך את הגולש לתוכן?

תשובה: זו שאלה מצויינת אביחי. משום שהכותרת שלנו, היא "המודעה של המודעה" שלנו. כלומר, אם נכתוב כותרת מושכת, הרי שישנו סיכוי שהגולשים יקראו את התוכן שלנו. בה בשעה, שבגלל כותרת חלשה, למרות שהתוכן עצמו מעולה, הגולשים יחמיצו את התוכן.

קודם כל, אם נכתוב כותרת מושכת, מתגרה מעניינת, אבל לא קשורה לגוף המאמר שלנו (במאמר אני מתכוונת גם למודעה, פוסט וכד'), אז בזבזנו תחמושת טובה וגרמנו לעצמנו לאבד את אמון הגולשים. הם ציפו לדבר אחד ורימו אותם. לכן, על הכותרת להיות רלוונטית קודם כל.

אחת הטכניקות היותר פשוטות ומדהימות ליצירת כותרת מושכת, היא "כותרת השאלה". איך עושים זאת? נורא פשוט. ראשית, חשבו על הקהל שלכם. במקרה של הקרמים, נשער שמה שהכי מציק, כואב, מטריד את הקהל שלנו, זו הזדקנות העור ואובדן הנעורים.

כעת, נבדוק את התועלת המרכזית של הקרם שלנו. הקרם שלנו, מחליק קמטים ב-20 שניות ביום. מה תהיה אם כך השאלה המתבקשת שנשאל את הקהל שלנו ?

השאלה תהיה: "רוצה עור צעיר וחלק ב-20 שניות ליום?"

דבר נוסף מדהים ששיטת השאלה משיגה, היא יוצרת דיאלוג בלתי מודע ביני לבין קהל המטרה שלי. בשניה שהגולש קורא את השאלה, אם היא רלוונטית, הוא אוטומטית יגיב אליה ב"כן" או "לא". מה הרווחנו? אינטראקציה. וזה נורא נורא חשוב לנו לגבי המשך תהליך המכירה.

5.      האם יש מילים "מיוחדות" שכדאי להוסיף לתוכן שלנו? כדי למשוך את תשומת הלב של הגולש?

תשובה: יש ויש. לא מזמן הייתי בהדרכה של קולגה מוערץ בשם י.קורן ושם למדתי אודות "מילות כוח". מדובר במילים שיוצרות אצל הגולש סוג של "עוררות". איך הן עושות זאת, לא תמיד ברור, אבל ברור שהן עושות זאת. דוגמא למילים כאלה: "חשיפה", "חדש", "במתנה", "בהזדמנות", "חד-פעמי" וכד'. שימוש מושכל במילות כוח, עשוי להגביר עוד יותר את ההתייחסות של הגולשים אל התוכן.

6.      כתבתי תוכן על מוצר שאני מעוניין למכור, איך אני יכול לגרום לגולש לקרוא ולקנות את המוצר?


תשובה: בהנחה שהגולש קרא את כל מה שהיה לנו לספר לו, כעת אנחנו רוצים להפוך אותו ללקוח. לשם כך, נציע לו משהו בחינם, נניח את הידע שלנו, אם זה טיפים, מדריך, שובר הנחה וכד', בתמורה לכתובת המייל שלו.

ברגע שקבלנו את המייל, למעשה קבלנו "ליד" – גולש מתעניין, שנוכל להמשיך ולדוור אליו, ליצור איתו אינטראקציה ולחזק את מודל ה"להכיר-לחבב-לבטוח", כך שבמשך הזמן יהפוך ללקוח משלם. אנחנו מזמינים אותו לבצע פעולה, כלומר: להירשם בטופס ולקבל מתנה. אנחנו "קוראים לו לפעולה" ומשתמשים במשפטים בסגנון: עשה זאת

כעת! "אל תחמיץ"! וכד'.

אם גם אתם רוצים לדעת לכתוב כמו קופירייטר רכשו עכשיו את המדריך "מילים שוות זהב "  מאת ימימה ביסמוט.

קצת על הספר:

"מילים שוות זהב" –המדריך המלא והמפורט לכתיבה שיווקית, נותן מענה מיידי לכל סוגי התוכן באינטרנט וגם מחוצה לו.

"מילים שוות זהב" הנו המדריך המלא והמפורט ביותר לכתיבה שיווקית, הקיים בישראל. הוא מכיל 160 עמודים, מלאים וגדושים בהדרכות לכל הערוצים בהם הנך זקוק לתוכן שיווקי.

עם "מילים שוות זהב" תלמד איך לכתוב אימייל מושך ודף מכירה מהפנט, איך ליצור סדרת מסרים לשיווק באימייל ומה נכון לכתוב ברשת חברתית, איך להתגבר על מחסומי הכתיבה ומהיכן לשאוב רעיונות כל פעם מחדש, כיצד ליצור מודעות ופרוספקטים מניעים לפעולה, ומעל לכל – כיצד לנסח תוכן שיווקי על בסיס יומיומי ובערוצי השיווק השונים, וזאת מבלי להזדקק לשירותיו של איש מקצוע.

כדי לרכוש הספר "מילים שוות זהב" ולפרטים נוספים  לחצו כאן

דילוג לתוכן